Menorca part 3, Roadtrip


En dag på Menorca hyrde vi en bil och körde runt ön. Första stoppet blev Cala Galdana, en superfin badstrand som låg naturligt uthuggen i klipporna med en fin sandstrand och turkost badvatten. Jag vågade dock inte ta med mig kameran dit med risk för att den skulle bli stulen eller få vatten och sand i sig. Efter lite sol och bad så gick vi och åt supergoda pizzor vid en av strandrestauranterna, sedan bar det av vidare mot...
 

... Monte Toro, Menorcas högsta punkt. Utsikten var helt makalös! Man såg i stort sett hela ön där uppifrån! Alltså, det går inte att beskriva hur stort det var!
 

Och så här fina blommor kunde man även hitta där uppe på bergstoppen.
Där uppe fanns även ett café, en katedral och en liten souveniraffär. Vi tog oss en varsin kall dricka vid caféet innan vi åkte vidare.
 

Nästa stopp var Platja de Cavalleria, en badstrand med röd lera. Självklart smörjde vi in oss och hade ett eget spa med leran som sägs ska vara väldigt bra för huden. Har inte så många bilder från stranden eftersom det var många som badade topless för att inte få lera på bikinin men det kom många fina segelbåtar dit och förankrade sig så de tog jag lite bilder på.
 

Sista stoppet innan det var dags att åka hem igen och äta middag blev vid en fyr. På Menorca fanns det fyrar lite här och var (en precis vid hotellet) men det speciella med den här fyren var att den låg precis vid ett stup. Vi gick ut och kollande ner på vattnet och klipporna som fanns där långt långt ner.
 
fortsättning följer...

Kommentarer
Julia säger:

åh vilka härliga sommarbilder!

Kolla gärna in min nya fotoblogg! :)

2013-08-18 | 21:19:11
Bloggadress: http://juliakrullis.blogg.se
Alma säger:

Mysigt!

2013-08-22 | 23:00:54
Bloggadress: http://abraun.forme.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback